dilluns, 3 de gener del 2011

Devot de la litúrgia del PIN

Placa fotografiada a l'interior d'El Corte Inglés d'Elx (Baix Vinalopó)

Quan entres en aquella planta baixa ja denotes que allò és diferent a tot el que has pogut viure fins el moment. Aquelles olors de perfums celestials acompanyades dels somriures "Profident" de les noies amb uniforme que, sense esborrar la rialla de la cara, intenten evitar que les senyores amb crespats assolin les ampolles de mostra. Aquella marroquineria de luxe (o no) que et fa somiar en com podries omplir moneders, bitlleteres i carteres de força virolla, targetes de crèdit i bitllets de cinc-cents euros. Aquella estesa de rellotges que, Casio a part, t'empeny a estirar més el braç que la màniga encara que només sigui per a poder presumir de tenir l'esfera més grossa amb les busques més luxoses...

Ara que encarem la recta final d'aquestes festes, cal que quedi clar que segons els senyors d'El Corte Inglés d'"Elche", les compres compulsives (o no) en un centre comercial com el seu són, gairebé, com el manà caigut del cel (fins i tot la fotografia, en la seva part dreta, em va quedar impregnada d'una enlluernadora llum d'esperança...).

Només una ombra va eclipsar breument aquella claror celestial... aquell to general de l'escrit de la placa d'inauguració d'aquella "Meca" de fe i esperança en el progrés... no sé, em recordava alguna cosa... potser feia massa tuf a altres plaques d'inauguracions pretèrites... no sé... em venien al cap braços alçats, cares al sol, bigotis dictatorials... i embassaments nous de trinca.

Però només va ser una lleugera migranyeta que, ràpidament, se'm va esfumar davant de tan desplegament de béns i luxes que m'oferia aquell centre comercial. Immediatament em vaig fer devot convençut d'aquella fe que m'obria els braços (i les butxaques), tot era esperança, progrés, una gran comunitat agermanada en autèntic desenvolupament cap al futur... "me marca el PIN?"... i ple d'orgull de contribuir al benestar de la meva comunitat, amb calculada cerimoniositat, vaig procedir a fer la meva abnegada contribució a aquesta fe i religió del segle XXI... "gracias... siguiente, por favor?".

14 comentaris:

  1. És curiós com es pot avançar tant en algunes coses i tan poc -o gens- en d'altres...

    *Sànset*

    ResponElimina
  2. celebrem el progrés amb vosté...però no es descuidi de marcar el pin. La placa fatxeja una mica, si

    ResponElimina
  3. tal com va tot dintre de no res durem un xip integrat que abans d'entrar a qualsevol botiga ja haurem marcat el pin , ens hauran cobrat i registrat....avancem? reculem?

    ResponElimina
  4. "ofrecemos al servicio". que amables.
    un brindis pel progrés (a camera lenta)

    ResponElimina
  5. calla calla, que quan he començat a llegir m'he cregut que era de debò una placa "d'aquelles" ;)

    I és que hi ha coses que no canvien eh!

    ResponElimina
  6. No sabia que el Corte Inglés és un servei públic, al servei dels ciutadans! és que ens fa taaant de bé!

    ResponElimina
  7. No es pot dir que una ciutat s'haja desenvolupat plenament fins que elcortinglés no hi haja posat el seu centre escurabutxaques.

    ResponElimina
  8. Sort que la migranyeta que vas tenir va ser petiteta i momentània... :)
    Justament ara, vinc de El Corte Inglés i cada cop que hi vaig, em juro a mi mateixa no tornar-hi mai més. Però... sempre hi torno! Total, per no comprar res... O sigui que no contribueixo gaire jo.
    M'agrada la foto que tens del Solà! Un gran mestre, però sobretot, una gran persona. Vaig tenir la sort de poder-lo conèixer i em va saber molt greu la seva mort.
    Gràcies per passar per casa meva porquet!

    ResponElimina
  9. quan tenia 18 anys hi vaig treballar per nadal, perquè agafaven estudiants per un mes i quasi monto un pollastre perque et feian treballar 1 hora de més pel matí que no estava al contracte. Tot i amb això sempre els hi acabo comprant alguna cosa.

    ResponElimina
  10. SÀNSET: A mi, a vegades, em fan més por les coses que no avancen i recorden, sospitosament, al passat.

    GARBI: Ja l'he marcat uns quants cops aquests dies... no hi ha res a fer!

    ELFREE: Doncs això que dius jo ho veig aplicat en un futur no tan llunyà. Portarem un xip de naixement amb les nostres dades i, després, hi podrem anar aplicant totes les aplicacions que vulguem. Ho estic veient...

    ANNA: Sí, sí, els hem d'estar agraïts per dignar-se a obrir un Corte Inglés allà a on sigui. Aquest comentari de "a càmera lenta"... no estarà influenciat per un tal Jean Paul?....

    CLIDICE: És el que jo vaig pensar només posar-hi els ulls, i immediatament vaig anar a mirar la data... no m'ho podia creure!

    RITS: No has sentit mai la frase "compra-ho al Corte Inglés que si hi ha cap problema no tens cap inconvenient per a canviar-ho"... i és que són tan guaaaaaais.

    JPMERCH: Hahaha, molt bona Jpmerch. Havia oblidat aquesta sentència que abans havia sentit tants cops. "Guaita, hi posen un Corte Inglés a tal lloc... ara ja es pot dir que són ciutat"... ho havia arribat a sentir!

    GUSPIRA: Benvinguda! No el suporto jo el Corte Inglés, però et confesso que hi he anat un parell de cops... bé, per a ser sincers, hi he estat dirigit! Afortunada de poder gaudir personalment d'en Joan Solà, un autèntic geni, una gran pèrdua. Un plaer passar per casa teva... i gràcies a tu per passar per la meva!

    ARIS: Sí és que el Corte Inglés és com un forat negre que ho aspira tot i tots!

    ResponElimina
  11. Però per què et van demanar el PIN? Què no ho regalen tot allò? La placa diu "ofrecemos al servicio de Elche"... enlloc diu que "vendemos" ni res...

    Veritablement, la placa el que és, és RIDÍCULA! :-DD

    ResponElimina
  12. totalment d'acord amb l'Assumpta,
    ridícula baixada de pantalons...
    ai el progrés,
    apa salut!

    ResponElimina
  13. Quina placa, si no ho veig no ho crec!

    Jo no hi volto gaire pel Corte Inglés, ben poc, ben poc.

    ResponElimina
  14. ASSUMPTA: Totalment ridícula!!! Jo ja ho vaig intentar i els vaig donar el PIN del mòbil... però em van dir que no colava.

    RICDERIURE: El progrés que, embolcallat amb ferum del passat, ens assota a cop de targeta de crèdit! Ja és primavera al Corte Inglés...

    CARME: Espectacular eh? A mi em queda el dubte sobre si tindrien pebrots per a posar-la en algun centre de Catalunya... no ho sé.

    ResponElimina