divendres, 17 de desembre del 2010

Vendre la moto

Fa temps que porto aquesta qüestió al pap. He pensat a trucar a "La nit dels ignorants", però té una atmosfera depriment que m'entristeix (ui!, ara, al clicar a l'enllaç he vist que ja no el fa la Gemma Nierga...). També podria trucar al "Tot és possible" però fa un cert tuf a "cutre" que me'n fa fugir (per què la gent segueix trucant tenint el Google a mà?... és el que fan servir els del programa per a respondre!). Algun cop ho he intentat deixar anar en una "carta al director" d'algun gran diari, però sempre he considerat que aquestes, pel fet de dirigir-les al propi director, han de ser reservades a temes de país i de gran transcendència (ara que hi penso, fa anys a "La Vanguardia" hi va haver un reguitzell de "cartes al director" polemitzant sobre si el paper de vàter, un cop penjat al lavabo, havia de caure per la part de fora o de dins del rotlle...paíssss...).

Així que, finalment, he decidit qüestionar a la blogosfera sobre aquest tema que mai ningú (ni el Google) m'ha sabut respondre. Aquí va:

Tenint en compte la mà d'anuncis de cotxes que veiem a la tele, diaris, revistes, cartells, etc... com és que, en canvi, no se'n veu ni un de motos, ciclomotors, motocicletes, etc?


Amb en Marlon Brando anunciant-me una moto d'aquesta manera,
 potser me n'acabaria comprant una!

Sé que és una fotesa (ja he avisat que no era una qüestió d'aquelles de nació), però és una pardalada que tinc al cap des de fa molt, i la vaig preguntant a tort i a dret però mai ningú me n'ha sabut donar cap explicació raonable. Potser es tracta de l'únic bé que, dins del sistema capitalista, no s'anuncia mitjançant cap canal de venda habitual (i mira que se n'anuncien de coses!).

Algú dirà, i amb raó, que ja se'n venen moltes i, per tant, als fabricants no els cal anunciar les noves motos que van traient al mercat. És veritat, però, de cotxes se'n venen moltíssims més i bé que els veiem anunciats a tota hora i per tot arreu!

Algú en sap el motiu? Algú em sabria donar una bona raó?...

...us han venut "l'amoto" mai?

14 comentaris:

  1. Tu tens molt mala "ideia" eh? I ara què culleres en faig jo d'aquesta pregunta ballant-me amunt i avall del cap? casumlapunyeta! ;P

    Serà perquè l'amoto sempre ens l'estan venent, potser :)

    ResponElimina
  2. He buscat al YouTube, perquè me'n recordava d'algun de fa molts anys i he trobat això.
    Adés també m'ha semblat n'haver vist algun, però només de motos d'alta gamma, en aquests programes rars que fan a la tele de matinada.
    La veritat és que resulta curiós tot això que exposes.

    ResponElimina
  3. NO hi havia caigut mai....però tens raó. Els únics anuncis per vendre la moto els fan des de la moncloa i el parlament.
    I mira que havia anat anys amb moto....

    ResponElimina
  4. Ufffff, ni idea!!!!

    Ara tots a donar-hi voltes... hehehehe

    ResponElimina
  5. Ens la venen prou la moto per això no els cal fer propaganda ni publicitat de les motos de veritat....i el paper de vàter per fora no?

    ResponElimina
  6. Ara ja no podré dormir amb tota la nit amb el coi de pregunta. Doncs una per tu, dorms amb la barba per sobre o per sota el llençol (i si adivines d'on és,premi)

    ResponElimina
  7. Ummm, crec que se'n feien a la primera quan feien carreres, però no se'n fan per un motiu força senzill, com no se'n fan de rellotges de luxe o de vaixells... Qui es compra una moto té força clar el que vol i sap quina marca li interessa... si vol fer-ne la prova parla amb gent que tingui moto i t'explicaran breument les diferències entre elles...

    ResponElimina
  8. Ah... però... no hi ha anuncis de motos?
    No m'havia fixat mai :-)

    Doncs ja ho tinc: El marge de beneficis dels fabricants de motos és més curt que el de cotxes i no poden gastar en publicitat. Ja està :-DD

    ResponElimina
  9. Doncs a mi em sembla recordar algun anunci per la tele (quan la mirava), algun de tant en tant, però la veritat és que el greuge comparatiu respecte als cotxes és molt, molt gran.

    ResponElimina
  10. Mmmmm... diria que de motos, poques... a les revistes habituals tampoc... Amb la publi que es fan a les curses de motos en deuen fer prou. Ah... espera... algun scooter en alguna revista potser sí, que l'he vist...

    L'amoto me la van vendre amb 16 anys i la vaig fer servir per anar a l'institut fins als 18. I com molava, el meu vespino negre de segona mà...

    ResponElimina
  11. Vols dir que la cosa no deu anar per,
    -qui més fa servir motos són els joves
    -abans del cotxe
    -la destrossen
    -a l'hivern et fots de fred
    -malament per anar a currar si has de fer carretera llarga

    i doncs, quan te la volen vendre, ja és un nyap, per tant, si et volen vendre la moto, és que et venen una merdòfia en un 90% dels casos...


    hihihi,va bé?

    ResponElimina
  12. CLIDICE: Hehehe, molt bona la teva reflexió! Ara sóc jo el que estic barrinant tot el dia a veure per on ens la foten!

    JPMERCH: Bona feina de recerca! Seguirem amb el dubte, crec...

    GARBI24: Aquests sí que ens venen unes motos com una casa de pagès!

    RITA: No et maregis!

    ELFREELANG: Allò que en diuen "contents i enganyats" ens tenen.... i per fora, sempre per fora!

    ALYEBARD: Homeeeeee, m'ho has posat ben fàcil.. "Stoc de coc".

    MOLON LABE: Estic d'acord en que hi ha un sector de consumidors de motos que són un públic convençut que no els calen anuncis i són dels de motos d'alta cilindrada (com tampoc s'anuncien els cotxes de gamma alta, Ferraris, Porsche, Rolls Royce...) ja que ja tenen un públic fidel. Però el consumidor de motocicletes, tampoc el veig un consumidor d'aquell que es diu "motero" i és potser, a on trobo més estrany, que no s'hi pari esment des de la publicitat (que ho abarca tot!).

    ASSUMPTA: Doncs ara ja t'hi he fet fixar... a veure si en trobes algun! Bona reflexió la teva... però el senyor Mistol tampoc crec que jugui amb uns amples marges per unitat venuda.

    XEXU: A mi també em sembla recordar algun anunci de ciclomotor, però fa un munt d'anys, de l'estil del que ha recuperat en JPMERCH.

    TU, JO I L'OTIS: Hehe, jo, al poble, vaig compartir amb mon germà una Beta de 50, influenciat per l'època gloriosa d'en Jordi Tarrés!

    ZEL: Almenys, a mi, m'has convençut! Però no sé si m'has venut la moto ara...

    ResponElimina
  13. Jo també recordava el del vespino, i als diaris i revistes s'anuncia una marca de ciclomotors que es diu Kymco. Però en els dos casos són ciclomotors. De motocicletes, res de res. Ben observat, porquet!

    ResponElimina
  14. Kymco??? aquests que sí que s'anuncien vols dir que venen gaire?.

    En fi, crec que seguiré amb el dubte eternament!

    ResponElimina