diumenge, 31 de juliol del 2011

El meu vell Fujitsu Siemens

Et dedico aquest post

Avui m'acomiado del que, durant sis anys, ha estat el meu company de fatigues informàtiques. Un Fujitsu Siemens que, comprat l'any 2005, m'ha ajudat a treure endavant postgraus, màsters i cursos diversos i feines professionals i no professionals. Hem viatjat a llocs preciosos i hem ballat plegats en un munt de festes. Ens hem emocionat junts fent escrits per padrinatges d'amics irrepetibles i, molt especialment, per aquest germà meu que, enguany, per fi, ha decidit casar-se amb la meva cunyada preferida. En altres escrits per a la Festa Major del meu poble ens hem divertit i ens hem reivindicat com a nació, i com a ferrenys pagesos del Mig Segre. M'ha ajudat a escriure preciosos mails de foll enamorat i m'ha bressolat en el moment d'escriure'n d'altres d'esquinçament de vestits i sentiments. I aquests últims anys, de la maneta, hem descobert i ens hem endinsat al món de les xarxes socials i, darrerament i de forma molt especial, a la blogosfera amb tots vosaltres.

Mai de la vida m'ha deixat penjat... bé, menteixo, un cop. Un únic cop el meu portàtil va decidir quedar-se negre i sense respondre per més que apretés el reset, el ctrl+alt+supr o li etzibés les primitives (però sorprenentment a voltes encara efectives) clatellades pertinents.

Sobreescalfament. Aquest va ser el diagnòstic llavors. El portàtil s'havia sobreescalfat perquè el ventilador s'havia aturat i la febre li havia pujat molt... a saber quins webs deuria estar mirant perquè agafés aquesta calorada...

Però res, uns pocs dies ingressat al taller i cap a casa. I mai més no s'ha tornat a posar malalt!

Ell ha estat el meu primer portàtil i fou una de les meves primeres compres de certa entitat econòmica. Ara, però, ja fa gairebé un any que mostra símptomes de voler jubilar-se, així que, per fi, he decidit deixar descansar el meu vell portàtil amic. Gràcies per tot, de tot cor.

I aquest post que esteu llegint ja no l'escric des del meu antic Fujitsu, ja no. Aquest post ja l'estic escrivint des de la nova criatura que ha entrat a casa aquesta setmana... he comès el pecat capital... he mossegat la poma prohibida!

Nyam!

Doncs sí, després de quinze anys de PC's, barallant-me amb les finestres del Windows i els seus misteris he decidit passar-me al món dels Mac! Alguns ho aplaudireu, d'altres em maleireu els ossos... l'eterna discussió Gates vs Jobs...

Però ara ja està fet! Així que, des d'ara, aquest és el meu nou portàtil i espero que, com a mínim, n'acabi tenint el mateix bon record que el meu vell Fujitsu Siemens ha deixat en mi.

PD: Si aquests dies no em veieu tan actiu, no patiu, senzillament és que m'estic esbarallant amb els misteris d'Apple i els seus Mac...

30 comentaris:

  1. Quin acomiadament més maco!! La veritat és que quan li agafes "carinyo" a un trasto electrònic és com si fos un més de la família i desfer-se'm fa peneta...
    Un mac! N'he sentit a parlar molt bé, ocupen menys espai i diuen no tenir tants virus... Ja ens explicaràs què tal! Pren-te el teu temps per potinejar i aprendre'n força!
    Salut i aprenentatge! una abraçada!

    ResponElimina
  2. Com va dir una senyroa que conec: "Llàstima no tenir cap altre mort per disfrutar de la seva feina!"
    Quin panegíric més encertat per al teu ordinador. Crec que el nou tindrà molta feina, i us avindreu. Endavant les atxes!!

    ResponElimina
  3. No fa quatre dies que el meu Acer 11" va dir prou. Vaig estar temptat per la poma, però als meus orígens informàtics ja la hi vaig tastar i, tot i que els seus problemes semblen solucionats, no m'hi vaig veure en cor. Tant de bo no et done els maldecaps que jo vaig patir. Que el gaudeixis, jo segueixo amb PC.

    ResponElimina
  4. Un apunt molt entranyable! si fos el teu vell portàtil t'aplaudiria i tot! i mira si t'ha fet tant bon servei s'ho mereix! els apples són bons...felicitats!

    ResponElimina
  5. El meu ordinador és com el que tu jubiles, bé no sé si és el mateix model, però se li assembla molt. No fa tant que el tinc, crec que deu ser del 2009.

    Això de passar-se a Mc, a mi em sembla fantàstic, tot i que jo no n'he tingut mai cap. Potser un altre dia, el proper...

    ResponElimina
  6. El més important és que la nova màquina et permeti continuar endavant amb tot el que tinguis en marxa, amb els mínims problemes d'incompatibilitat. Agafem afecte a les nostres màquines, sap greu retirar-les, però ja sabem que tenen una vida mitja força curta, i cal renovar. Jo no sóc massa partidari d'Apple, però tothom en parla molt bé, així que segur que en quedaràs content.

    ResponElimina
  7. Malgrat el meu nom blogaire, mai he tingut un MAC.
    És cert que n'he sentit parlar molt bé però el dia que el meu vell PC decideixi deixar de funcionar continuaré amb el vilipendiat Windows que ja el tinc més per la mà.

    ResponElimina
  8. El teu Fujitsu Siemens no es podrà pas queixar, perquè li has fet una despedida de nivell recordant com heu caminat junts durants tots aquests anys. Ja es nóta que relment li havies agafat molt de carinyo!

    Jo deu fer un mes també em vaig canviar el meu primer portàtil i encara no m'he atrevit a llençar-lo, em fa pena! També vaig fer el canvi a Mac i n'estic contentíssima, em pensava que em costaria molt adaptar-m'hi i ha estat molt ràpid, de moment només en puc dir meravelles!

    pd: m'agrada (i molt) la paraula "esbarallant", la fa servir la meva mare i tota la meva família de Girona i per aquí Bcn no la sento mai!

    ResponElimina
  9. Jo treballe amb els dos sistemes des de fa molt de temps i t'assegure que no sé quin dels dos m'emprenya més.

    Ara parlant seriosament, la meua opinió és que has fet una bona elecció, així coneixeràs un altre sistema que no es deixa contaminar tant com el Windows.

    L'únic problema és si t'agrada desenvolupar programes. Les eines de programació que tenim al abast per a Mac són més limitades i més difícils d'utilitzar que les de Windows.

    ResponElimina
  10. Doncs a gaudir del nou portàtil i sort amb la poma!! :-)

    Per cert, PORQUET, ets molt difícil de dibuixar, he fet alguns intents però no m'acaben de convèncer... però no em rendeixo, eh? :-)

    ResponElimina
  11. Eps mestre reclami que li instal·lin el sistema Lion sinó el porta de sèrie, i ja em dirà quan triga a acostumar-se a tnacar les finestres pel costat contrari i a descobrir que al tancar un programa aquest encara queda "actiu".... i pensi, si no el porta, reclami el Lion

    ResponElimina
  12. Bonic comiat, porquet. Segur que si tractes el Mac amb el mateix carinyo et farà bon servei. El nostre portàtil es fon cada dos per tres però encara no l'hem jubilat. Jo ara estic enganxada, però enganxada, a l'iPhone. Blog, fotos... fins i tot fa trucades! Que vagi molt bé.

    ResponElimina
  13. Sembla mentida com ens podem arribar a estimar les coses. I sort que sigui així.
    Al prestage, fes-li un lloc ben còmode al vell Fujitsu Siemens.

    ResponElimina
  14. El que no sé jo es si el nou model, no perquè sigui mac, durarà el temps que ha durat el teu siemens. Em fa l'afecte que el maquinari actual no té la durada dels d'abans.........maleit consumisme.
    Que pequis molt a gust.....

    ResponElimina
  15. Quina mania que teniu tots plegats a pagar (o piratejar) per un sistema operatiu, si més no, problemàtic. ^^

    Va, de debò. En definitiva si el teclat et funciona bé, en tindrem prou.

    ResponElimina
  16. ondia, m'hauràs de donar quatre consells, que li vull regalar un al meu capità pel seu aniversari... ja em posaré en contacte amb tu via email.

    D'això, tens un premi al meu blog.

    ResponElimina
  17. Ara hi ha una mena de febre de Mac, oi? Només sé que en veig per tot arreu! Jo de moment vaig fent amb ordinadors normals i Ubuntu (amb Windows per a programes especials).

    Espero que tu i el teu nou ordinador emprengueu un llaaaaarg viatge que us porti fins als llocs més remots de la xarxa!

    ResponElimina
  18. ooh, sap greu per l'antic, xò benvinguda pometa!!!!

    reconec que a mi m'encanta, i que en voldria tenir una.... a veure si quan aquest amic que estic teclejant ara decideix jubilar-se (que espero que sigui d'aquí moooolt temps) em puc permetre una pometa!

    segur que n'estaràs encantat!!

    ResponElimina
  19. Jo també fa uns anys que em vaig passar a Mac i n'estic encantada!!!
    Veuràs com no te'n penediràs de la nova companyia...:)

    ResponElimina
  20. Doncs a gaudir-lo i treure-li tant suc com a l'altre.

    ResponElimina
  21. I jo que no sé perquè hi ha qui té problemes, amb l'Apple. Vull dir, no tinc ni idea de quins avantatges té respecte "l'altre", però dic jo que qui el prefereixi, pos endavant, no?

    En qualsevol cas, enhorabona per l'estrena, segur que et fa molta il.lusió (tanta com al XeXu el cotxe :)

    ResponElimina
  22. Detractors i seguidors dels Mac i/o dels PC's... moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!

    Només deixaré un comentari que un dia vaig sentir en una entrevista a no sé qui a la ràdio a la pregunta de si Mac o PC:

    "Només sé que la gent que es passa a Mac no torna mai més al PC"... em passarà el mateix?

    De totes maneres aquest post és per al meu vell Fujitsu Siemens... el meu estimat company de fatigues!


    ALBA: És curiós (i fins i tot un xic irracional) agafar-li tanta estimació a un trastet com un ordinador no?. Però certament ens acaba passant (i a mi massa sovint!). La veritat és que he passat tantes hores amb ell que suposo que al final és inevitable mirar-te'l amb aquells ullets (oblidant totes les marranades que t'ha fet en perdre't informació, penjar-se en el pitjor moment, etc).

    Els Mac, precisament, diuen que es caracteritzen per tenir molts menys problemes en aquest sentit... bé, ja us ho confirmaré!

    CANTIRETA: Ja t'asseguro que la nova criatura ja comença a tenir prou feina... no el deixaré descansar! Gràcies per les floretes al meu escrit-comiat-recordatori de les grans vetllades al costat del meu vell Fujitsu Siemens, un ordinador que sempre duré al meu cap (dir al meu cor... mmm... em sembla potser un xic exagerat)

    VICICLE: Ai aquestes temptacions. Tu vas ser fort... jo no! He caigut a les xarxes d'Apple. Només espero que els errors que comentes, a dia d'avui, el senyor Jobs ja hagi estat capaç de resoldre'ls.

    Molt bona sort també amb la teva nova criatureta informàtica!

    ELFREELANG: Moltes gràcies Elfree! La veritat és que m'ha fet molt servei, moltíssim! No et pots imagina la canya que li he donat... tanta que al final ja ha dit prou (tot i que jo m'esperava que ho fés abans!). Els Apple tenen fama de ser molt consistents i innovadors... de moment les primeres sensacions ho confirmen!

    CARME: Així doncs tens un molt bon portàtil a casa, segur! Cuida'l i et tornarà aquest bon tracte amb unes magnífiques vetllades d'escriptura, internet i el que plaguis fer amb ell!

    XEXU: Ehemm.... ja he tingut els primers problems d'incompatibilitat... tot i que crec que són derivats del meu desconeixement del món Apple. Segons m'han anat explicant (perquè jo he anat preguntant abans de fer el salt) ara ja no hi ha massa problemes d'aquest estil ja que s'han anat creant programes compatibles en tots els formats.

    Almenys, de moment, el món blogaire no ha tingut cap problema de compatibilitat! ;p

    És curiós adonar-te que li has agafat estimació i un punt de tendresa a una senzilla màquina... feblesa humana suposo.

    MCABEU: No pot ser! Estava ben convençut que el teu nom derivava d'un homenatge implícit al món dels Mac! ;p

    Jo he estat a un pas de voler seguir tenint enrabiades amb el Windows, però mira, al final m'he deixat temptar per aquests dissenys tan moderns i per aquesta aureola Apple... ara, de moment puc dir que les expectatives s'estan assolint!

    ResponElimina
  23. BARCELONA M'ENAMORA: Oooooh tu també! (llegir amb veu de Juli Cèsar abans de ser apunyalat... ;p). I bé oi? Ja veig que sí... genial! Jo no porto ni una setmana i ja estic encantat amb el Mac. He tingut algun problema però com li he dit al XeXu crec que és derivat més de la meva poca destresa amb el Mac que no pas a un problema real d'incompatibilitat.

    El meu vell portàtil no el penso pas llençar! De fet, encara està a la taula, al costat del nou Mac... em fa peneta treure'l d'allà. Suposo que tard o d'hora ho hauré de fer no?

    La paraula "esbarallar" per a ser-te sincer la vaig escriure sense pensar-hi massa. Crec (i dic crec perquè mai hi he parat esment) que la dic de forma bastant habitual i natural... És veritat però que a Barcelona no se sent massa. Ara no sabria dir-te si l'he treta del Mig Segre o senzillament de llegir-la en alguns llibres (em decantaria per la primera opció em sembla, així que potser és d'ús més habitual a comarques, i pel que sembla amb força extensió, de Lleida a Girona).

    JPMERCH: Uiii tu treballes amb els dos sistemes! Ja en conec algun d'aquests cracks! De moment jo prefereixo fer una immersió total al món Mac i prescindir de Windows. Amb el temps no descarto mirar d'assabentar-me com instal·lar els dos sistemes i anar tirant d'un o altre segons les necessitats.

    Ara, jo sóc un senzill usuari, així que els problemes que comentes de desenvolupament de programes no crec que m'afectin massa... jo vinga a fer anar finestres amunt i avall amb els ditets com un boig! ;p

    ASSUMPTA: Moltes gràcies! Creuo els dits (de porquet) per a que aquest ordinador em duri almenys tant com l'antic Fujitsu (i si pot ser amb algun problema menys també).

    Que sóc difícil de dibuixar? Va dona vaaaa, tu pensa en alguna cosa moooolt guapa, atractiva... i aquest seré jo! ;p

    MOLON LABE: Ja vé amb el Lion de sèrie! No conec l'altre sistema anterior però pel que he llegit sembla que el millora força. A mi m'està agradant molt!

    Homeee has comentat la primera batacada del món Apple... perdre el costum d'anar a tancar les finestres cap a la dreta. Per això ja m'estic acostumant a fer servir les dreceres amb les tecles... més ràpid i evito donar voltes per la pantalla!

    I la segona gran batacada d'Apple, sí senyor, descobrir que els programes queden actius! Així que amb les dreceres de teclat ja els vaig tancant tots!

    Veig que faré servir aquestes dreceres molt més que quan tenia el Windows...

    GEMMA SARA: Moltes gràcies! Sembla doncs que el vostre portàtil potser està reclamant una jubilació eh?. Bé, jo l'he estirat gairebé un any malgrat que ja anava lentíssim... suposo que em feia pena (sentimental i econòmica!).

    Ara, això sí, ja veig que el dia que decidiu prendre la deicisió serà un Mac... enganxadíssima com estàs a l'iPhone! (per cert, jo no el tinc, tinc un Android... però crec que el dia que jubili aquest telèfon, no encara, em passaré també als iPhones... i vinga, tot del color de la poma!)

    XIRUQUERO-KUMBAIÀ: Al prestatge encara no li he fet cap lloc Xiruquero.... perquè encara no tinc cor de treure'l de la taula a on s'ha passat tots aquests anys... Com bé dius sembla mentida que siguem capaços d'acabar estimant senzilles i fredes màquines. Un dia us explicaré la història del cotxe de la meva vida... un Seat 127 heretat de mon pare... vaig plorar com una magdalena el dia que el vam jubilar (tenia més anys que jo...).

    ResponElimina
  24. GARBI: Ja estic pecant i molt ... i a gust! Però, ai las! com tu dius crec que aquest nou portàtil no em durarà els anys que m'ha durat l'altre... senzillament pel que tu comentes, perquè el maquinari actual sembla més fràgil que el que hi havia abans (per no parlar que d'aquí a un any ja serà un ordinador obsolet al mercat degut als mil-i-un avenços que, de forma ben programada, van traient.. i això que ara és l'últim crit en el món de la informàtica i dels Apple!)

    JOAN: A pagar a pagar! Jo no tinc massa traça a piratejar segons quines coses... El teclat, de conya! Però la catifeta per als dits... sublim!

    MONTSE: Oooh segur que el teu capità quedarà encantat amb el Mac que li regalis! Jo encara porto pocs dies però ja m'està agradant molt... i això que no estic utilitzant ni la meitat del potencial que té! Quan vulguis jo et faig unes classes (a dia d'avui, però, encara un xic limitades...).

    Ja he vist el regalet! Moltes gràcies! En quant tingui temps li faré els honors que pertoquen al meu blog!

    LAIA: Doncs sí hi ha una febre Mac per tot arreu! ... I jo reconec que m'he posat malalt, però molt malaltó eh?. Gràcies pels bons desitjos, el mac i jo te'ls agraïm de tot cor! I si plegats anem fent descobriments en llocs recòndits de la xarxa... tranquils que ho sabreu... ambdós en publicarem uns bons posts!

    RITS: És temptadora eh la pometa? Ara no fumis escales avall el teu ordinador per a tenir-ne un de nou eh? Et començaré a fer les dentetes llargues... ;p

    FANAL BLAU: Oleeee, un altra mac addicte! Oi que sí que he fet bé en canviar? A més, què coi, s'ha de provar tot en aquesta vida i almenys ara, per fi, ja podré discutir amb coneixement de causa en aquesta eterna polèmica.

    ALYEBARD: Ja he començat a exprimir-lo. Tant de bo aconsegueixi treure'n tant (o més) suc com en el meu vell Fujitsu!

    FERRAN: Hi ha força polèmica perquè al final la gent s'enroca en les seves posicions i es comença a defensar a ultrança una o altra opció com si ens hi anés la vida. Tens tota la raó quan dius que a qui li agradi una doncs que tiri per aquella i no cal que vagi fent sermons en favor d'aquella.

    El tema Apple és curiós perquè aixeca o bé grans passions o bé grans odis. Les passions tenen l'origen en el disseny dels aparells i les mil-i-una funcions que et permeten fer amb facilitat. Els detractors, precisament, ataquen la marca perquè diuen que tot és disseny i et donen la meitat pel doble de preu. Pot ser, però com tot el que té èxit en aquest país nostre és sistemàticament atacat només pel fet de tenir èxit.

    Com tu dius, jo ara estic molt content amb el meu Apple però no em dedicaré a tirar per terra el Windows perquè hi he treballat durant 15 anys... i sempre tindré el bon record del meu vell Fujitsu Siemens!

    ResponElimina
  25. s'ha d'anar millorant, si es pot, i que no parin les màquines!

    ResponElimina
  26. JOMATEIXA: Ui, ara ho comparo amb el meu primer PC... amb un joc que tenia que es deia Barbarian i era una pantalla CGA, crec, de 16 colors... mareta meva això de la poma és ciència ficció!

    ResponElimina
  27. Sí un mac està molt bé... sempre i quant siguis ric es clar xD

    ResponElimina
  28. PONS007: No és cap secret que els productes Apple són més cars que els del mateix nivell d'altres marques... ara tampoc considero que jo sigui ric! És veritat, es paga una mica més, però tens altres valors afegits en el producte. Si hom els valora i els vol pagar endavant, si no, doncs no es paguen i s'opta per altres marques. I tots tan amics!

    ResponElimina