dimarts, 22 de novembre del 2011

Jo només volia anar de ronda!

Sóc el porquet de Sant Antoni, oi? Per tant ja sabeu l'afany incontrolable que tinc de voltar i rondar ara i adés, per aquí i per allà.

A calçar-se les xiruques i a veure món!

Doncs avui, inquiet de mena, he volgut fer una volteta per un lloc que m'ha semblat que hi havia molt ambient. He sentit que li'n deien la Ronda de no se què, així que he pensat - "calla, si li'n diuen Ronda, deu ser un bon lloc per a rondar i vagarejar!". Així que amb un saltiró he baixat del camió i m'he plantat al bell mig d'aquell tràfec.

De cop he vist una corrua de cotxes que s'ha aturat al meu voltant tot fent sonar els claxons sense parar. "Mira amb quina joia em saluden!" - he pensat.

I llavors han començat a baixar els conductors dels vehicles. "Guaita, baixen i tot a saludar-me!" - i m'he esforçat per a fer un amable somriure.

Immediatament però, ha començat un reguitzell d'insults, paraules gruixudes, brams i esgarips, pitjor que tots els grunys d'una manada de mil porcs emprenyats, que m'han fet adonar que potser la meva presència no acabava de ser ben rebuda, allà al bell mig d'aquella cosa anomenada Ronda.

Una ronda per la qual no s'hi pot rondar... són ben folls aquests humans!

41 comentaris:

  1. hehehehe!! Molt bo porquet!! Quan he llegit la notícia he dit.... segur que és lo nostre porquet que se n'ha anat a rondar! I mira, no anava pas equivocada.... Si és que.....

    ResponElimina
  2. Porquet, però a qui se li acut! Aquests de ciutat, sembla que no hagin vist mai un porc, oi?

    ResponElimina
  3. Porquet meu...mira que t'ho vaig advertir!
    Si és que aquests humans són una colla de desaprensius!
    Amb les ganes que tens de conéixer món!
    Au...un altre dia, digues-m'ho i t'hi acompanyo. I a veure qui és capaç de dir-te alguna cosa lletja!!!
    Que jo sóc una petita porquerola, però tinc geni!!!

    ResponElimina
  4. Aquest vespre, quan veiem les notícies a TV3 jo li he dit a en Josep Lluís "miraaaaa, és en PORQUET!!" hahaha... de veritat!! :-DD

    Va, va, fes cas a la FANALET que ella t'acompanyarà per llocs on ningú et podrà fer mal ni dir res lleig ;-))

    ResponElimina
  5. Ai sí! Jo també t'he vist a a tele! Són folls aquests de ciutat, eh?

    ResponElimina
  6. Uns capsigranys és el que son aquests humans! Mira que escridassar i vituperar una cosa tan boniqueta com al "Porquet amb botes"...

    ResponElimina
  7. Sort que no s'ha anat de ronda per la litoral a l'alçada de Sant Adrià o a hores d'ara hom tindria un bon feix de morcilles...

    ResponElimina
  8. No et preocupis porquet, amb aquest pas, els humans passaran a ser una espècie en vies d'extinció. De totes maneres, els teus parents, els senglars, per les meves terres si que ronden i de vegades m'han fet còrrer i tot!

    ResponElimina
  9. La gent no aprecia l'oportunitat de gaudir d'una bona anècdota i sempre se la passen enfadats. De ben segur que el nom de "ronda" no escau gens en aquell lloc :)

    ResponElimina
  10. Ja veus quin món tenim aquí per les Rondes!!
    Molt bo aquest relat i aquesta imatge tan simpàtica que has triat!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Porquet, porquet! que no has de ser tan confiat. Quines idees saltar del camió!

    Són perillosos aquests humans i quan estan al volant encara ho són molt més!

    Mira, millor que vagis per les muntanyes, és molt més segur!

    :) una història genial!

    ResponElimina
  12. ja, ja, molt bona la història! estàs moníssim amb aquestes botetes...

    ResponElimina
  13. Els que vivim a les muntanyes de l'àrea metropolitana ens sentim igual que el protagonista....

    ResponElimina
  14. Estava a punt de denunciar el gremi de xarcuters per delmar la seva família, però segur que ha pensat: "Me reinvindico a la ciutat, així surto a la tele i em veu la tieta Lourdes, que fa temps que no sé res d'ella". Després, com que és un porquet llest, ha dit la frase famosa, mentre els policies comprovaven la textura de les seves orelles: "Alea jacta est."

    ResponElimina
  15. Però jo sí. Jo et saludo i et vull saludar. Honors al singularis que té el sant valor de plantar cara a aquella colla de.

    ResponElimina
  16. Ai, has estat a punt d'acabar fet xixines. Aquesta ronda, és per acabar ben marejat!

    ResponElimina
  17. deuries anar per la ronda a l'altura de la plaça Goia, perquè més avall està tallada, hi ha el mercat i igual t'agafa un xarcuter i en fa botifarres de tu!

    ResponElimina
  18. Aquests humans no hi ha qui els entengui... tants escarafalls si vas per la carretera i després t'estimen d'allò més quan et tenen al plat amb aquell color vermell lluent... ;-)

    ResponElimina
  19. Molt bona adaptació dels fets. Escombrant cap a casa eh!!

    ResponElimina
  20. Jo també et vaig veure a la tele, porquet, i vaig sentir que una noia molt maca et va donar la poma del berenar i tot. No, si encara lligaràs...!

    ResponElimina
  21. Tots tenim ambients on no som ben acollits....no et preocupis, la propera vegada a més de les xiruques posa't alguna mena de disfressa....;)

    ResponElimina
  22. Ostres, no me n'havia assabentat d'això! Espero que s'ho hagi passat bé i que hagi comprat molt!

    ResponElimina
  23. Hehehe! Quina gràcia que fa el porquet de la foto amb les botetes, que mono! Però s'ha de dir que el porc de la Ronda, no era un porquet, era un porcàs, quin llamp de porc mare meva...i pobrissó va acabar amb uns quants dards clavats al cul!

    Un porquet com el de la foto el tindria de mascota i tot, com la Misèria de Porca Misèria, no sé si miraves la sèrie de Tv3, però tenien una porqueta d'animal de companyia i era molt i molt maca!

    Força barça!!!

    ResponElimina
  24. Alerta amb els humans al volant. Procura evitar-los un altre vegada. Per a tu poden ser més perillosos que els fabricants d'embotits.

    ResponElimina
  25. Oju-paligru!! Un Porquet enmig de la ronda?? Mare meva, quin perill... i encara rai que no era el Boulevard Périphérique!

    ResponElimina
  26. La notícia em va fer pensar que el transport de porcs és indigne. També el de pollastres i altre bestiar. Però els porcs i els seus significats... Vaig veure com li clavaven una injecció que devia ser calmant. Però vaja, es veu que els bons porcs resistiu fins en les situacions més dures... Llarga, vida, Porquet.

    ResponElimina
  27. porquet és que tens tota la raó si és ronda és per rondar i no que li canviïn el nom! sembla mentida quines incoherències !

    ResponElimina
  28. Mira que t'havia avisat, Porket. Vine cap a quí, POrKi, puja un altre cop a dalt del camió! Vols fer el favor! Però com que duies les noves botes, les has volgut estrenar!
    :)
    M'encanta tot, la teva imatge i el text de la Ronda.
    Una amiga, per culpa teva, va arribar tard a l'escola! Millor que calli...

    ResponElimina
  29. Doncs no em vaig assabentar de la notícia, però les teves ànsies de protagonisme em semblen preocupants. Algun dia prendràs mal tal pujar muntanyes i creuar rondes, i després què?

    ResponElimina
  30. Llavors eres tu, el de la tele?? Caram, mira que la vas fer grossa, eh!
    La propera vegada que baixis a ciutat avisa, que davant de casa hi ha una placeta amb arbrets i gespa que es fa molt més agradable que la ronda. On vas a parar!!

    ResponElimina
  31. Hahaha!! Ben vist, porquet (perdó: Porquet ;)
    Ei, de fet sí que et volen, maco! Es veu que una noia fins i tot t'ha donat una poma, pobre; t'haurà vist amb cara de despistat (d'afamat?) i patapam, poma pel de St Antoni!

    ResponElimina
  32. Una horeta de res! Problemes més grans hi ha a la vida. Camina, porquet, camina...

    ResponElimina
  33. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris i per seguir la conya! Crec que he de deixar de ser tan foll i començar a moblar bé el meu caparró!

    ALBA: Hehe, l'has encertada de ple... de fet, quants porquets coneixes tan intrèpids com el de Sant Antoni? ;p

    ALYEBARD: És que no l'han vist mai! Es pensen que ja neix plastificat en safates de porexpan!

    FANAL BLAU: Si és que mira que ho vaig pensar. Trucaràs a la fanalet, però mira, al final per a no molestar vaig decidir sortir sol a fer la volta. I veus? Això em passa per no fer-te cas! Si és que quan una té el títol de porquerola no és perquè sí!

    ASSUMPTA: Pots creure que quan veia la notícia, a part d'il·luminar-se el post en el meu cap, vaig pensar en tu i en Josep Lluís dient "miraaaa, el porquet!". T'ho juro!

    AITOR: Si és que no hauria d'haver sortit mai de la cort... per cert, vaig quedar atractiu per la tele? ;p

    GLO.BOS.BLOG: I jo em pregunto, tenen la mateixa mala llet quan els planten al davant una cuixeta de "jabugo"? El tema de les botes, m'he de confessar, és que com que el gat amb botes triomfa ara als cinemes, vaig pensar que jo podia triomfar, amb botes, a la tele!

    CARQUINYOL: Crec que del Nus de la Trinitat ja no en surt ningú massa viu... és com el triangle de les Bermudes!

    JUDIT: T'explicaré una coseta, els meus cosins, els porc fers són un amica asilvestrats, molt salvatjots, així que vigila amb ells. Nosaltres som més de bona pasta!

    CLIDICE: I mira que jo els feia uns somriures d'orella a orella eh? Però ells vinga a bramar! I alguns fins i tot em deien "Porc!" i jo pensant, cony i això és un insult? ;p

    MONTSE: Crec que no tornaré a baixar del camió! Moltes gràcies Montse!

    CARME: Si és que tothom m'ho diu que vaig com un badoc per la vida! I clar, de morrada en morrada... i com que no tinc un morro petit... Crec que sí, me'n torno a les muntanyes! (de fet en una horeta me n'hi vaig de veritat!). Moltes gràcies Carme. Un potxonet!

    ResponElimina
  34. NIEPIS: T'agraden les meves katiusques? Xules eh? Gràcies guapa!

    RICARD D'AIS: Ep cosí! Què diu la colla de porc fers de Collserola? Aneu ben alimentats? Hi fa fred? A veure si ens trobem tots a taula el dinar de Nadal! Sense pernil eh?

    CANTIRETA: Hahaha! Ara sí que m'has fet riure! I és que per la tieta Lourdes salto d'un camió en marxa i volo amb ala delta si cal! He sortit bé a la tele? No m'havia maquillat massa! I el coi de policies vinga a tocar-me les orelles... no sé si pensaven en alguna mena de bull...

    JORDI DORCA: Colla de.... colla de què? Endavant que en aquest blog no es censura! ;p Gràcies pels teus sants honors! Visca Sant Antoni i la seva ronda!

    JOAN: Marejat és poc! Una mica més hi surto ben planxat i fumat, com un salmonet noruec!

    ARIS: Als mercats ja em van ensenyar de petit que ni acostar-m'hi! Aquest coi de gremi de xarcuters està per tot arreu! Són un malson!

    TIRANTLOBLOC: Vols dir que no pateixen algun transtorn de doble personalitat? Aquests canvis d'humor no poden ser bons per a la salut!

    ARIADNA: Escombrant és poc! Passant l'aspiradora, el rasclet, la pala i les mans! Tot cap a casa! Que aquests humans són com una plaga! Gràcies!

    GALIONAR: Coi de periodistes. Ja han fet la típica filtració d'una notícia "top secret". Els vaig confessar que sí, que una xicoteta molt bufona m'havia convidat a berenar poma... i que n'estava de bona!... la poma... i la xicoteta!!! ;p

    GARBI: Crec que és bona idea no posar els peus allà on no ens estimen oi? Ja tinc preparada la disfressa de vedelleta!... tot i que ara que hi penso, no sé si és gaire bona idea!

    JORDI: Doncs pots creure que quan he saltat del camió, a més, he perdut la cartera? Sense rondar, sense comprar i sense diners! No torno a ciutat mai més!

    BARCE: Abans de res.... FORÇA BARÇA!!!!. Podem continuar... ;p Hehe, el del vídeo era realment gros eh? Bé, és que darrerament m'he engreixat una mica! Sí que veia Porca Misèria i m'encantaaaaaavaaaa! La tinc en DVD! Jo no miro massa sèries però aquesta em va enganxar moltíssim! Era tan mono aquell porquet... ves que no em vingui part de la dèria d'aquí!

    ResponElimina
  35. RAMON: Llavors un humà al volant que fabrica embotits ha de ser persona non grata per a mi, no? ;p

    YÁIZA: Oh, doncs ves-me donant idees! Crec que voltar una estona per Boulevard Peripherique (m'ha fet mandra escriure tants accents, ho reconec... ) no estaria gens malament! Escolta, i no deus pas haver vist cap poggquet? (la doble G és per a que ho pronunciïs a la francesa!).

    OLGA: M'has fet pensar en les granges que veig allà al Mig Segre. N'he vist, sobretot, de porcs, gallines i vaques. Els dos primers són els que s'enduen la pitjor part. Fa angúnia veure com els tenen tancats, immòbils per a que s'engreixin uns i ponguin les altres... fa basarda i realment et treu les ganes de menjar carn de porc i ous... la producció massiva industrial porta a aquestes aberracions... Per sort, el porquet de Sant Antoni és dur de pelar! Gràcies Olga!

    ELFREELANG: Oi que sí? Si és el que ja els deia jo en els senyors "ubanus"... coi, poseu-li manicomi de dalt! Amb el que bramen els que corren per aquí...

    MORTADEL·LA: Ja et vaig sentir ja... però és que em moria de ganes d'estrenar les botetes noves! Tant brillants, tant "xules".... no tinc perdó, ho sé! Demana disculpes a la teva amiga... tot va ser amb la sana intenció de no fer mal a ningú!... només de provocar un petit caos i sortir a la tele! Gràcies per les teves boniques paraules Mortadel·la!

    XEXU: És que els porquets de Sant Antoni tenim un neguit a sobre, una cosa que sempre ens està demanant de posar el morret allà on ensumem moguda! Després... després.... podria saltar al mig del Camp Nou! (a no, calla, que allà em decapitarien...).

    TU, JO I L'OTIS: Era jo, era jo! Em vas veure? Sortia atractiu i ben plantat? Les canes se'm veien gaire? Però crec que seguiré el teu consell. El proper dia et faig un gruny i quedem en aquesta placeta que s'hi deu estar de bé...

    FERRAN: Amb majúscula... caram! Quin honor! Sí, sí, ha estat com un àngel caigut del cel! Jo allà ben atabalat i ha aparegut aquesta princesa angelical, poma en mà, i me l'ha donada amb una delicadesa, una amabilitat. Quin plaer berenar amb ella... ja l'he agregada al facebook! ;p

    JORDICINE: Sí? Puc seguir caminant? Segur? Doncs vinga, a tornar a muntar un bon cristo en algun lloc! ;p

    ResponElimina
  36. FERRAN: Riure fa salut! Una abraçada company!

    ResponElimina
  37. hehehe, va ser una notícia agradable. tot i així, quan els seden em fa certa cosa.

    ResponElimina
  38. RITS: Rits, un secret... no em van pas dormir, vaig fer veure que dormia com un soc... xxxxt

    Un potxó bonica!

    ResponElimina
  39. xDDD aix pobre porquet. No sabia això del porquet a la ronda, però em puc imaginar el daltabaix! mare meva.

    no sé si ho sabies porquet però es veu que els porcs són un dels pocs animals capaçps de reconèixer's al mirall. Només ho poden fer les balenes i els elefants. i si no estiguessin tant bons i no ens els volguéssim menjar, podrien demostrar de què són capaços. Recorda la Porca misèria, es veia super intel·lignet! ;P

    ResponElimina
  40. ANNA GRIERA; I tant que recordo la Porca Misèria! Potser d'aquí em ve una mica la fal·lera porcina! I és que som molt més intel·ligents del que la gent es creu! I una altra cosa que la gent no sap... és que som uns animals molt nets! El problema és que ens tanquen en aquelles corts brutes en les que no ens queda més remei que viure entre la merda! :(

    Vaig muntar un bon sarau a la Ronda... hehe, en secret... era per sortir a la tele!

    ResponElimina