dimecres, 20 de juliol del 2011

Camps romput

Una amable, una trista, una petita pàtria, entre dues clarors...

Entre ombres crema, per fi, el darrer ninot de València

Dans l'ombre, dans les yeux, dans l'incendie du bois...

Fragments de Coral Romput de Vicent Andrés Estellés


24 comentaris:

  1. Tant de bo fos l'últim ninot polític de València. Que en tenim de tots els colors, malauradament.

    ResponElimina
  2. Quan m'ho ha dit en Josep Lluís pensava que era broma... qui ho havia de dir :-))

    Molt bo el peu de foto!!

    ResponElimina
  3. Jo me n'he assabentat als blogs, i he corregut immediatament als diaris. No és broma no. El dictador valencià ha caigut. Però no per vergonya, o perquè el poble l'hagi foragitat com es mereix. Ha estat un 'dany col·lateral' del projecte Rajoy. Molt trist pel que ens espera a tots, però més val això que res, de moment.

    ResponElimina
  4. M'he enganxat ben bé al vídeo... que bé recita l'Ovidi! que bé toca en Toti! quina força les paraules de l'Estellés!

    ResponElimina
  5. Quin passeig de paraules i d'imatges de no València que ens has fet fer. Sap greu aquest "no ser".
    M'ha agradat la part de l'alegria i els versos sobre els ulls blaus del seu fill que li agradaria esciure, molt tendre, molt humà. Com quan vols escriure llum i només et surt foscor. I la música...deliciosa.

    ResponElimina
  6. Dons si..ara resulta que era culpable. Ja!!
    A la cremá amb ell!!

    ResponElimina
  7. No és el darrer...encara en queden molts de ninots, però bé, Paquito era de secció especial...ale! que se'n vaja a fer la mà a Sant Roc (que a d'ell això dels sants li encanta ¬¬')

    ResponElimina
  8. Un menys! però compte amb el relleu que em sembla que també és ninot de falla.

    ResponElimina
  9. la llàstima es que d'aquí a poc es presentarà en algun altre lloc amb algun sou astronòmic....no tenen cura. I nosaltres tampoc

    ResponElimina
  10. pobret, em fa molta pena el Francisco...

    ResponElimina
  11. A mi no em queia malament; vestia bé, sempre elegant i tant educat.... especialment amb els catalans.

    ResponElimina
  12. Cau en Camps cremat a la gran falla valenciana i segueix la mateixa cosa. L’han canviat perquè tot segueixi igual ( i es tornaran a presentar, els tornaran a votar i tornaran a vèncer per seguir embrutant-se les mans).
    Magnífic el vídeo.
    Salut.

    ResponElimina
  13. Al final ha fotut al camp el tal Camps! que el bombin! i que campi qui pugui!

    ResponElimina
  14. ENCARE EL VEUREN FET TOT UN SRO.MINISTRE QUANT GUANYI AN RAJOY,SAP MASSA "EL AMIGO".....
    JUGANT AMB BARCELONA

    ResponElimina
  15. No és per aigualir la festa, però, espera que isca innocent del juí i veuràs de quina manera torna.

    ResponElimina
  16. I pensar que aquest tal Camps és el mateix pàjaru que, no fa pas gaire setmanes, va aconseguir una majoria vergonyosa a les eleccions...

    ResponElimina
  17. Aviam si serveix d'alguna cosa perquè, per alguns, ara és un heroi. Una abraçada, EL PORQUET. I bones vacances.

    ResponElimina
  18. Pot anar millor, sense ell, si en l'ombra no mana res...

    ResponElimina
  19. Ja era hora! I ara encara anirà de víctima.... Grrr!!!

    ResponElimina
  20. Total per un o dos vestits de "mudar"... Continua dient que " és innocent".Estem ben arreglats1

    ResponElimina
  21. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris! Aquesta vegada voldria fer menció especial als valencians que s'han deixat caure per aquest racó per a donar-nos el seu punt de vista, la seva opinió des del mateix territori. Ànims companys, potser no és la solució definitiva, segur que no, però podria ser un petit passet cap a un futur millor... hi hem de creure!

    I res millor per a celebrar-ho que les sempre punyents paraules d'en Vicent Andrés Estellés musicades per un geni, n'Ovidi, el vostre, el nostre Ovidi


    VICICLE: De ben segur que, malauradament, no serà el darrer ninot que faci de les seves per les terres valencianes (jo de fet em referia a que era el més recent, l'últim a arribar... i per sort marxar). És clar que el PP a València és tremendament fort i amb moltes cares fosques. Almenys, però hem vist que és possible que també caiguin i cremin a la foguera!

    ASSUMPTA: Gràcies Assumpta! Jo tampoc no m'ho creia quan ho vaig llegir (a mi m'ho va dir el twitter!). Semblava impossible, no hi creia gens en que passés. Però mira, a voltes la vida ens regala aquestes petites sorpreses!

    XEXU: Tu ho has dit! Val més això que res! Potser no és el que desitjàvem que passés, però tot i així tampoc hem de menysprear que el "Molt Honorable" President de la Generalitat Valenciana hagi dimitit per un cas de corrupció. Segurament, a més, el motiu pel qual ha dimitit és el més estúpid, però així s'assembla cada cop més a l'Al Capone... finalment processat per evasió fiscal!

    CARME: Genial oi Carme? Jo he anat dos anys a veure l'obra de teatre de Coral Romput al Teatre Lliure... de pell de gallina.

    BARCELONA M'ENAMORA: Coral Romput és una petita joia de la nostra cultura (per no dir immensa). Com li he dit a la Carme, durant dos anys en van fer una representació teatral al Teatre Lliure i va ser espaterrant. Jo no me'n vaig poder estar i hi vaig anar els dos anys. Algun actor, fins i tot, va acabar plorant!

    SARGANTANA: Aquest ninot no ha de ser indultat! Que cremi fins que només en quedin cendres!

    SRTA.REYKJAVIK: Sí senyora, aquest era un "pota negra" dels de veritat. No serà l'últim, segur que no, però del pedigrí mafiós d'aquest costarà de repetir, em sembla.

    ResponElimina
  22. ALYEBARD: Ho és, ho és! Sembla però que té una lleugeríssima tendència a no tenir la cara tan dura... haurem d'estar amatents!

    GARBI: Això no cal ni que ho dubtem. Serà assessor d'alguna gran empresa en negocis immobiliaris al Marroc o algun altre negoci obscur d'aquest estil. La màfia crida a la màfia.

    ARIS: No passis ànsia, Aris, no en passis pas que d'alguna manera o altra tinc el pressentiment que no en sortirà gaire perjudicat (bé, almenys ha hagut de deixar la Generalitat...)

    RICARD D'AIS: Sí sí, sempre ben enllustrat... tot i que aquelles americanes, potser eren regals, però jo no veig que valguessin els preus que diuen!

    ALBERICH: Doncs molt probablement serà així. És trist. I haurem de seguir fent vídeos de la "no València", aquella València que malauradament sembla haver perdut el nord i la coherència enlairant a l'Olimp els seus pitjors i més corruptes governants.

    ELFREELANG: Que se'n vagi, lluny, ben lluny! Ara, tinc un mal pressentiment amb el procés judicial... no en sortirà massa perjudicat, segur (per no dir que encara en sortirà reforçat com un autèntic màrtir).

    GEMMA SARA: Tan de bo només fos un dibuix, un còmic, una broma... però malauradament és una realitat ben trista i fosca.

    JUGANT AMB BARCELONA: Doncs mira, em guardo el teu pronòstic. No em sembla gens descabellat! I és que en la política, i especialment la valenciana, qualsevol cosa és possible... qualsevol bestiesa.

    JPMERCH: No l'aigualeixes pas. És el meu temor. Veig que la cosa pot acabar amb el Paquito com a màrtir oficial de les espanyes i tornant per la porta gran (això sí, amb un sac ben ple de mentides i obscuritat sota les catifes).

    JORDI DORCA: Ara només espero que no es pugui recompondre.

    FERRAN: La política (i la societat) valenciana és una autèntica caixa de sorpreses digna d'estudi. Jo no l'entenc. Em costa molt veure com un partit que presenta un gran nombre de persones encausades per corrupció acaba traient una majoria absoluta espectacular. O hi han detalls que se'ns escapen o alguna cosa està fallant i molt.

    JORDICINE: I espera que no acabi essent beatificat per les espanyes més recalcitrants. De vergonya ja han demostrat que no en van sobrats.

    CANTIRETA: De moment ja tenim un altre ninot al capdavant. Seeeeembla que té alguna cosa més d'afable que el seu predecessor. Ja veurem però. Si li agafa per a ser un xic més decent que en Paquito segur que aquest ja li picarà la cresta.

    ALBA: Ja el vas veure a la roda de premsa que va oferir (només emesa en directe per les ràdios... com a l'època franquista), declarant-se innocent als quatre vents. Ara, amb la cara de gos atonyinat ja pagava!

    JOAN: I ho continuarà repetint fins i tot si el jutge el condemna (cosa que dubto que passi). Com he dit més amunt el mateix Al Capone al final va ser engarjolat per l'estupidesa d'uns diners evadits al fisc... una altra coincidència entre els gàngsters i en Paquito... al final una bestiesa els acaba esclatant a les mans (res a veure amb el que els dos han anat fent per darrere).

    ResponElimina