dimarts, 17 de gener del 2012

Festa Major d'Hivern!



Sant Antoni del porquet de gener és el disset!

Com és tradició en moltes poblacions dels nostres països sense nom, aquest humil blog també té pressupost per a celebrar dues Festes Majors! (que no està gens malament en els temps que corren...).

Si la Festa Major d'Estiu tenim el privilegi de celebrar-la la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, la Festa Major d'Hivern s'escau, com en moltes viles i pobles, en la diada del nostre patró Sant Antoni... del porquet, òbviament!

Així que enceneu els foguerons, fem sonar la xirimia i brunzir la ximbomba!

Seguint la tradició del garrí més fidel al seu sant patró, avui no pararé de rondar en tot el dia, engalanat amb un picarol, fins que els meus peus de ministre diguin prou (per si de cas miraré de no passar molt a prop dels diables i foguerons per no acabar socarrimat a mode de botifarró rostit...).

Sant Antoni, guarda'ns de foc i dimoni!

34 comentaris:

  1. Felicitats, per la part que et toca ;D

    i fem sonar la xirimia i brunzir la ximbomba!

    ResponElimina
  2. Jo de tu seria més discret celebrant el patró, que els dies de les matances estan a propet... Feliç onomàstica, garrinet!

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats! A gaudir del dia i a rondar molt! Visca el patró dels porquets, els rucs i els animals en general!

    ResponElimina
  4. Felicitats!!!!....El cap de setmana passat vaig estar a una caminada que organitzaven a la Festa Major d'Hivern de Sant Antoni de Vilamajor...;-)

    ResponElimina
  5. Te la jugues molt tu... no saps com agrada per aquestes terres un bon pernil o una bona butifarra? Celebrem la festa major d'hivern del blog, però amb moderació, que després passa el que passa, i encara haurem de lamentar baixes... porcines...

    ResponElimina
  6. Doncs felicitats, Porquet! I ves en compte. Salut.

    ResponElimina
  7. Feliç dia, porquet!
    Vés al tanto i si et cal, xiula! o gruny!
    Potxonets...:)

    ResponElimina
  8. Sant Antoni, guarda'ns de foc i dimoni! (molt bona!)

    ResponElimina
  9. Bona festa, porquet! i vigila molt per on et fiques que no preguis mal! :)

    ResponElimina
  10. Sant Antoni del porquet, sempre en disset. Per mooolts anys!!
    L'altre dia vaig pensar en tu, a la meva filla, li regalaren unes sabatilles, i eren uns porquets. Ja veus, quan menys ens ho esperem, tenim pensaments, fins i tot d'aquells que només en coneixem les paraules.
    Una abraçada càlida en aquest dia tan gèlid!!!

    ResponElimina
  11. Hahahaha boníssim el post i divertidíssims els comentaris!! :-))

    Feliç dia, PORQUET... però ves amb compte, que et volem seguir veient per aquí ;-))

    ResponElimina
  12. Felicitats i com diu la dita: "Que Sant Antoni ens guardi dels mals"

    ResponElimina
  13. Qué bé arribo en dia de Festa!!
    Doncs Felicitats "Porquet" i que t'ho passis molt bé!!
    I guardat dels dimonis!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  14. aix.. que patirem si dius que tens peus de ministre...!:)

    ResponElimina
  15. Felicitats i gaudeix del teu dia. Ah! I gruny tant com vulguis!

    ResponElimina
  16. he passat per davant d'una pastisseria i hi anunciaven un tortell de Sant Antoni, que jo no sabia que existia! I m'he recordat de tu!

    ResponElimina
  17. encendré una bengala aquest vespre en honor a st.antoni! :)

    ResponElimina
  18. La meua iaia paterna, de Penelles, es dia Antònia per avui. Per molts anys porquet i per molts anys iaia, aon sigos :)

    ResponElimina
  19. siii! Al mercat de sant antoni ja em posat les atraccions i les parades a l'avinguda mistral, hi esteu tots convidats! podeu veure el programa a
    https://docs.google.com/document/d/1-A3DK8Dbaik-EOm3SLQzBnaLOBLU8INGj5bGGrx8sjk/edit?hl=en_US&pli=1#

    ResponElimina
  20. Feliç Diada, Porquet!!! Quin post més alegre i vital, m'ha agradat molt!! Apa, espero que tinguis un bon dia, i procura no acabar a les brases de cap foc! ;)

    ResponElimina
  21. Vaig tard! Però espero que ho passessiu d'alló més bé, aquesta foto m'ha portat molts records de tots els anys que vaig tirar foc i vaig formar part de les diableses de Mataró! Moltes felicitats!

    ResponElimina
  22. Moltes felicitats!!!! com ha anat? espero que molt bé!!!!

    ResponElimina
  23. Felicitats per la part que et toca!
    Que acabis de passar un feliç dia!!!

    ResponElimina
  24. Felicitats. Donat l'hora que és, et suposo cansat després de rondar tot el dia amb el teu picarol, però sa i estalvi.

    ResponElimina
  25. Gràcies a tots per compartir amb mi la diada de Sant Antoni del porquet! Com bé podeu suposar avui estic baldat! Tot el dia amunt i avall! Volta que voltaràs! Música, gresca, foc, festa... i algun individu que em mirava tot salivant... Sort que vaig fer cas dels vostres comentaris advertint-me de la presència d'algun mala ànima amb ganes de fer-me a foc lent!.

    Gràcies a aquells que us heu animat a fer sonar els instruments de música (QUADERN DE MOTS), a aquells que m'heu previngut de no fiar-me de tothom en aquestes dates de fer botifarrons (PUIGMALET, XEXU, VICICLE, FANALET, CARME, ASSUMPTA, MONTSE, LOLITA LAGARTO, YÁIZA), a aquells que heu gaudit de l'espectacle dels focs (ADA) i fins i tot hi heu col·laborat activament (MARTA), als que heu cridat visques al sant patró (ALBA), als que heu participat en altres iniciatives en altres pobles i viles (NÚRIA PUJOLÀS), als que us heu fet vostres les dites de data tan assenyalada (ALYEBARD, MONTSE), a aquells que ja sigui en forma de sabatilles (DAFNE) o en forma de tortells (LAIA) us recordeu de la meva robusta presència!... tot un honor (DAFNE), als que no us fa res que grunyi amb aquesta veu melosa que tinc, tot el sant dia... (AITOR), als que participareu en els foguerons, ni que sigui amb una bengala, per a honorar aquesta diada (COLOR CAMALEÓ), a aquells que recordeu aquella iaia que duia el nom femení del sant patró, per molts anys, allà aon sigo també li desitjo (CLIDICE), als que sou santanoniencs de cap a peus i ens convideu a les festes dedicades al sant, i a més, teniu un blog que també honora aquest sant patró (ARIS), als que us heu preocupat per mi (RITS), als que em desitgeu el millor (GLO.BOS.BLOG) i als que m'heu desitjat bon descans (RAMON), als que ja heu ingerit alguna copa de més i ja esteu de festa absoluta (TIRANTLOBLOC) i, finalment, als que em feliciteu (TU, JO I L'OTIS.... i de fet TOTS VOSALTRES!)

    Només un apunt final.... guanyen, i per ampla majoria, aquells que m'heu previngut de no fer excessos i prevenir-me de companyies sospitoses... veig que tinc una imatge de porquet foll que déu n'hi do!!! No aneu desencaminats, no... ;p

    Moltes gràcies i espero que també gaudissiu d'una feliç diada!

    ResponElimina
  26. Aitx, que arribo tard, he estat un parell de dies molt poc blocaire. Felicitats, porqueeet!

    ps: la vigília de la Diada... és el meu aniversari. Un dia especialment gran, pel que veig :)

    ResponElimina
  27. FERRAN: Tu mai fas tard en aquesta casa! Ara ja m'ha baixat la ressaca, però... ;p

    Gràcies, company! Així que fem anys (tu reals i jo virtuals) el mateix dia!!! Això ho haurem de celebrar, no?

    ResponElimina
  28. Pos sí! 10.9.2012, porquetoparty a cal Ferran, o ferranoparty a ca teu. Ja acordarem, huhu...

    ResponElimina
  29. Espero que l'hagis gaudit al màxim! Una abraçada, EL PORQUET.

    ResponElimina
  30. Porquet!!! Has sobreviscut a tanta disbauxa? Espero que hagis tingut una bona, bona festa major!

    ResponElimina
  31. FERRAN: O iiiii tant! Ho veig, ho veig! Una celebració conjunta!!!! Sí, sí, sí!!!!

    JORDICINE i JUDIT: Moltes gràcies als dos! Doncs la vaig gaudir al màxim i anant "a tope" tota la jornada!!! Clar, després el cos queda fet una desferra1 ;p

    ResponElimina