dimecres, 2 de març del 2011

Mirant d'entendre el món

Primer va ser la UAB, després va venir la UPC tot passant per la KTH (Kungliga Tekniska Högskolan), també ens vam deixar caure per la URL, i ara, per si no n'hi havia hagut prou, comencem a la UOC!

El porquet torna a la seva perpètua condició d'estudiant...

I és que el Porquet de Sant Antoni no pot parar de voltar! És un cul inquiet! Un belluguet! I després d'haver passat per unes quantes universitats, i haver estudiat de tot i sempre, finalment ha fet el cop de cap d'apropar-se a una de les seves grans passions... la història!

A través de l'Ateneu de la UOC, doncs, cursaré l'assignatura d'Història I (només una assignatura, no us penseu, que això de treballar i estudiar a la vegada no és molt recomanable per a la salut... i no sé si la salut del blog també se'n ressentirà!)

Demà s'obren les aules i ja tinc cinc dies marcats en vermell, des d'avui i fins Sant Joan. Són les dates d'entrega de les activitats d'evaluació... brrrr (com si el meu escàs temps necessités de noves activitats...), però enmig d'aquest garbuix, espero passar-m'ho d'allò més bé i, sobretot, aprendre i entendre una mica més aquest món, ja que com diu el Pla Docent de l'assignatura "la Història és mestre de vida i no es pot entendre el present sense tenir en compte el passat".

Així, potser, arribaré a entendre el perquè de tanta estupidesa humana...

... com per exemple, l'estupidesa dels totalitarismes...
(per cert, i jo mai em diré Napoleó!)

27 comentaris:

  1. si senyor...amb dos collons, a estudiar història, ben fet. Quan entenguis la humanitat espero que m'hen facis cinc cèntims

    ResponElimina
  2. Doncs apa! ànims treballador! Que t'ho passis molt bé i aprenguis moltes coses.

    Ara bé, no voldria pas desanimar-te, però això d'entendre la humanitat està molt xungo, per molta història que s'estudiï. No hi ha qui ens entengui com a espècie! Individualment potser sí.

    ResponElimina
  3. Jo per molt que me'l miri no l'entenc. I no penso fer cap curs per mirar-ho de fer. M'hi deixo la vista, Porquet i no tinc cap ganes d'anar a vendre cupons en lloc.

    Treballa, treballa... Has quedat guapíssim en aquesta foto...

    ResponElimina
  4. Benvingut, per als estudiants perpetuus les preguntes sempre seran més interessants que les respostes, o sigui que, com més estudiïs, menys sabràs, però, què caram! t'ho passaràs pipa :) Temo el dia en què acabi la carrera (Humanitats), perquè la vida em semblarà terriblement buida.

    ResponElimina
  5. La salut del blog no sé si se'n ressentirà, però la nostra segur que sí, perquè ja intueixo que ens venen uns quants rotllos sobre història! Entén-me, aquí un és de ciències...

    ResponElimina
  6. Ei... Bona col.lecció ! Així de primeres diria que només et falten (de les públiques) la UB, la UdG, la URV i la UdL !! :p

    Molta sort i molts ànims !

    ResponElimina
  7. Esperem que la saviesa que adquireixis amb aquests cursos quedi reflectida al bloc. Jo no vaig aguantar gaire a la facultat d'història, em vaig fartar de combinar feina, altres estudis i demés coses de la vida... potser quan em jubili, si em deixen!

    ResponElimina
  8. Tu també has caigut!. Benvingut a la UOC! Ens veiem pels campus virtuals, les gespes virtuals i els bars de facultat virtuals.

    ResponElimina
  9. Diuen que "el saber no ocupa lugar". Jo també m'estic mirant coses de la UOC i la UNED... cul inquiet... tot i que, per ara, els cursos que faig són més pràctics: Excel avançat els dimarts, i costura els divendres :D

    ResponElimina
  10. Ais, quina il·lusió!! Benvingut al gremi, doncs! Segur que no te'n penediràs de l'elecció, t'ho diu també un cul inquiet que la va triar per veure que passava i mira, ara ja no puc estar sense ella!

    i que el blog no se'n ressentisca que ens ho has de contar tot!!

    ResponElimina
  11. Uhm...Història ehh? Possiblement la millor carrera de totes. Jo vaig fer Hª de l'Art, però vaig fer tooootes les optatives d'història que vaig poder. No tinc el títol, però alguna cosa en sé. T'encantarà, ja voràs. Ara a intentar compaginar en 24h els estudis, el blog, el treball, la vida real...Uff! Tu pots, porquet.

    Salut i estudi!

    ResponElimina
  12. Endavant! ara sí que podràs dir que "has fet història"..
    Doncs xec, a veure si coincidim pel campus, que jo també hi sóc!! Mira que he remenat totes les virtualitats del web, però la part que més m'interessa (el bar) no la trobo.. si algú té les coordenades que me les passi..

    ResponElimina
  13. Pst, és la pestanya de darrera la "biblioteca virtual" però no ho digueu a gaire gent...

    ResponElimina
  14. Ooostres, això d'estar en formació constant és lo teu, no? Sí que has voltat, porquet! I no vas passar fred a Suècia?

    ResponElimina
  15. Això de la formació constant és genial! ;-)

    Jo encara vaig a classe d'anglès de conversa (per no perdre el petit nivell que tinc hehe)

    Però no ens deixis, Porquet... si us plau, que et trobaríem a faltar!!

    Si és que... sempre ens recordem de tu... Jo vaig a veure els altres blogs i penso... ui!! això li agradarà al Porquet :-))

    http://montse-unamicadetot.blogspot.com/2011/03/porquets-raca-duroc.html

    ResponElimina
  16. porquet, ets un valent...jo sòc covard i vago i no m'animo a fer el mateix, però admiro la gent com tu! ànim i endevant!

    ResponElimina
  17. Porquet, tot bé?

    No treballis tant!

    Petonets de cansalada.

    T'escric perquè necessito explicar-te mooooltes coses!

    ResponElimina
  18. Molta ànims i força llavors! Si ho fas perquè et ve de gust i no com una obligació segur que anirà bé!

    ResponElimina
  19. Sort i ànims! I si trobes les raons de l'estupidesa humana, let us know! (jo encara em barallo amb l'anglès...)

    ResponElimina
  20. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris! Jo sempre he estudiat ciències, més per dinàmica que per convicció... Amb els anys he anat veient que, potser, en una altra vida, podria triar alguna cosa més de lletres, que sembla que és el que més m'apassiona...tot i no gaudir d'unes ofertes laborals increïbles!

    Ja tinc apunts, llibres, fitxers descarregats... i ganes d'estudiar! Som-hi!


    A PAS D'ISARD: L'admiració és mútua. Ja ho saps...

    GARBI: Gràcies pels ànims! Els necessitaré... ara, potser amb això d'entendre el món m'he marcat un objectiu massa ambiciós, no?

    CARME: Moltes gràcies Carme. Ehem... com li acabo de dir a en Garbi, pensa't fredament, crec que potser sí que intento aspirar a una cosa massa gran no? Millor anem passet a passet!

    MORTADEL·LA: Tu tranquil·la. Jo ja ho intentaré per tu. Tot i que com hauràs vist a la foto (que no sé si he quedat molt afavorit) tinc uns ulls una mica fora d'òrbita... en deuen estar intentant explicar el Decret de Nova Planta...

    CLIDICE: Hehe, m'agrada veure que compartim "malaltia" d'aprendre! Jo m'he mirat amb molt d'afecte la carrera d'Humanitats, però abans de posar-me en un projecte d'aquesta envergadura he preferit començar amb una assignatura. Si la cosa va bé... qui ho sap. Potser m'animo del tot!

    XEXU: Aaaah, i que bé que veig que em comences a conèixer. M'hauràs de permetre alguna petita lliçoneta... vaaaa, una o dues... no penso abusar més!

    CARQUINYOL: Mmmm, si faig una mica la màniga ample, podria dir que a la UB hi vaig estar treballant en el meu projecte de final de carrera de la UAB (necessitava un especialista que només es trobava allà), i a la UIB (Universitat de les Illes Balears) hi vaig tenir una mena de "coitus interruptus on-line". Potser que pari no?

    RICARD: Per això he decidit començar molt a poc a poc (1 assignatura) i on-line. Sé que si em posés amb la llicenciatura sencera i havent d'assistir a classes no aguantaria pas.

    ALYEBARD: Tu també! Què bo! Ja som uns quants blogaires! Això m'anima. De veritat! Les ulleres de xocolata del bar virtual... també seran virtuals (és que eren la meva passió de la UAB!)

    TU, JO I L'OTIS: Hehe, un altre belluguet! En som una bona comunitat. Cursos pràctics... per favor, un d'Access!!! No en tinc ni idea i m'aniria força bé!

    MARIA: Ja serem uns quants historiadors! Mmmm, crec que fent una única assignatura, de moment, he d'ésser una mica més modest! I espero poder tenir algun bon tema per anar escrivint de tant en tant. Almenys ja en sé d'una que no s'adormirà llegint un post d'història! :D

    OLGUEN: Oh, que bé! Una altra malalta d'aquests temes. Caram, en som uns quants! No m'ho pensava. Gràcies! Ah, i gràcies per recordar-me les mil-i-una coses que ens pertoca fer dia rere dia! ;p Jo puc, jo puc!

    SRTA.TIQUISMIQUIS: Vós també? Una altra historiadora? Però si això sembla una convenció d'historiadors! No descarteu que li demani alguna xuleta!

    SANTI: Oh! Què bona! Aquesta no la sabia! Tu també estudiant? Tu tampoc pares, eh? Ens veiem a l'aula B-104...

    MORTADEL·LA (2): Encara la cerco... no sé si l'Alyebard ens està donant gat per llebre...

    ALYEBARD (2): Xxxt, vaig a mirar-ho. Una pregunta... es fa Festa Major virtual?

    LAIA: Ai Laia... no sé si és formació constant o estupidesa constant. A vegades crec que vull fer massa coses i no arribo a tot. En fi. Un altre projecte que engego... espero acabar-lo!

    I sí!!! Vaig passar força fred... però m'ho vaig passar el triple de millor!

    ASSUMPTA: Però, però.... per favor! Quina monada de porquets!!!! Ooooh! Gràcies Assumpta. Si és que ja t'ho he dit molts cops, ets un solet!

    I tranquil·la, no tinc intenció d'abandonar-vos. Però potser sí que hauré d'afluixar una mica (ehem... ara mateix hauria d'estar estudiant una miqueta, no?)

    ResponElimina
  21. ARIS: No crec que sigui qüestió de covardia o poques ganes de fer coses. Jo crec que és qüestió de prioritats. A mi la història m'apassiona i sempre m'hi he endinsat un munt des de la perspectiva d'aficionat. Així que, per fi, he decidit fer un cop de cap, i deixar que me n'ensenyi gent que en sap de veritat. Tu tindràs altres passions i decidiràs dedicar el teu temps a aquestes. I totes són vàlides!

    MORTADEL•LA (3): Tot perfecte! Gràcies. I si tens moltes coses a explicar passar per ca meva i deixa-les anar. Serà un plaer llegir-te!

    ALBERT: Moltes gràcies. Amb aquesta idea és amb la que ho agafo. Fer-ho per plaer i gaudir-ne tant com pugui. Si m'ho agafo com si tornés de nou a fer classes a la universitat sé que ho acabaré deixant... aquests temps ja han passat per a mi!

    GEMMA: Moltes gràcies! Us ho diré, no us preocupeu! Tot i que ho veig un pèl difícil, no us ho negaré. Ai, l'anglès... la d'anys que m'hi he esbarallat per acabar fent-me entendre mínimament!

    ResponElimina
  22. Enhorabona per la seva decisió, senyor Porquet!!! Com dic sovint, no es poden tenir les neurones aturades. Hi ha que donar-los canya. L'admiro, pq també és una cosa que un dia m'agradaria fer: estudiar una carrera com la d'història o la d'història de l'art. Així que endavant i molta sort!!
    PD: no deixi d'escriure, però. ;)

    ResponElimina
  23. OSCAR: Benvingut al blog! Moltes gràcies pels ànims! Ho intentarem tirar tot endavant, aquesta és la intenció... tot i que, de moment, la llicenciatura la deixem aparcada. Comencem per una assignatura i si la cosa va bé ja veurem què fem més endavant!

    ResponElimina