divendres, 30 de desembre del 2011

La biblioteca del 2011

Seguint la tradició catosfèrica de culminació lectora anual us deixo el llistat de llibres, en format pel·lícula, que aquest any he tingut ganes i temps de llegir! 

A la part inferior veureu les puntuacions pròpies i personals que els he anat donant a cada un d'ells, de menys (@) a més (@@@@@), segons la trempera que m'hagi ocasionat la seva lectura.


Com podeu veure ha estat un any dominat per l'assaig (o pseudo-assaig) però, potser degut a l'atmosfera mediterrània i insular que ha envoltat aquest any meu, els llibres que m'han atrapat de veritat són els escrits des d'òptiques rabiosament mediterrànies (i mira que jo sóc un porquet eminentment muntanyenc!), amb el Mare Nostrum com a element paisatgístic i lligam cultural de fons. Han estat el d'un gran clàssic nostre, Baltasar Porcel, i el d'un meravellós descobriment foraster, Michela Murgia.

Molt bon any nou a tots!

46 comentaris:

  1. Ei que xulo el vídeo! En algunes coincidim :D
    Moltes lectures pel 2012!!

    ResponElimina
  2. Molt bonic fer-ho en format vídeo! L'any vinent m'ho copio!! :P

    No he coincidit en cap dels teus... però sí que tinc agullat el de "blanc bo busca negre pobre" i vist que l'has classificat amb 4 @.... Ha de ser xulo!

    Bon any porquet!!!

    ResponElimina
  3. Que original presentar-ho així! Llàstima que aquí a la feina no pugui mirar vídeos. Si tinc una estona intentaré mirar-ho des del mòbil, però si no, em guardo el post ben marcat per tornar-hi quan arribi a casa. Això sí, no perdo l'ocasió per desitjar-te un molt feliç 2012!

    ResponElimina
  4. Molt bona presentació, t'ha quedat genial.
    Només coincidim amb el primer, jo sóc poc de l'assaig (o del pseudo-assaig). ;-D
    Que tinguis una bona entrada d'any i un Feliç 2012!!

    ResponElimina
  5. Oh! que maco t'ha quedat!

    Coincidim en dos, en el de Garbí i Contra el vent del Nord.

    ResponElimina
  6. El de Blanc bo busca negre pobre m'ha cridat molt l'atenció. No coincidim en cap eh! O sigui que encara m'ha interessat més la teva llista :)

    Que tinguis, tingueu, un molt bon 2012! :)

    ResponElimina
  7. Tinc al Bosch i al Hessel a la muntanyeta de pendents!!
    Molt bona llista. Enhorabona per les lectures... i feliç 2012!!

    ResponElimina
  8. home, n'hi han de molt bons, alguns els vull legir, com el de la muntanya de Tor, però sobretot, els de bàsquet que no faltin, el del Rovirosa mel demano!

    ResponElimina
  9. Unes quantes cosetes. T'agrada el bàsquet, caminar --això ja ho sabia-- i tens simpatia crec, amb el moviment dels indignats. No aquest any, pero he llegit 'Contra el vent del nord', el del Xavier Bosch -company de promoció i de feina- i el del Robirosa, company de feina. M'agrada Porcel, i mai m'ho hauria pensat, i m'encanta la Vallfosca. Bony any i fins aviat.

    ResponElimina
  10. Insuperable porquet amb vídeo i tot! l'Òscar de les presentació de llibres llegits! aplaudiments! ets la reoca! bones lectures! bon any!

    ResponElimina
  11. ni un! no coincidim amb cap llibre! algun dels dos té gusts molt estranys xD

    ResponElimina
  12. Et desitjo bon any, i moltes lectures apassionants.

    ResponElimina
  13. Fantàstic!!!
    Bona biblioteca la teva, no coincidim en cap, si en alguns que tinc pendents, però. Dedueixo que t’agrada el bàsquet, ja en som dos (encara que no em llegiria el Rovirosa, jo, el tinc una mica entrebesat, massa empallegós i no gaire objectiu).

    Bon any!!!

    ResponElimina
  14. Molt original.
    que tinguis un Bon Any ple de bones lectures!

    ResponElimina
  15. Em sembla que només coincidim en el primer i l'últim, els he llegit tots dos aquest any, i força bé. De la resta, poc a dir, només repetir que la presentació és molt original. Bon any!

    ResponElimina
  16. M'ha encantat la teua manera de presentar-nos la teua llista de llibres. Sou totes unes grans lectores, a veure si n'aprenc jo.
    BON ANY i bones lectures.

    ResponElimina
  17. ¿Què hi tinc jo a veure, digueu-me homes,
    amb les espases i les batalles?
    L'única estrella que prenc per guia
    és la del gaudi i de la música.
    Feliç any 2012!!

    ResponElimina
  18. Però, PORQUET!! Quina presentació tan xula!! :-))

    Això és la "revolució" a les llistes de llibres llegits!!... M'agrada molt... me'n podries fer una per mi? Et passo la llista de llibres, tu busques les cobertes, poses la músi... què?... ah... que dóna molta feina... sí... clar... ho entenc, ho entenc...

    Ei, de veritat, que t'ha quedat molt, molt bé!! :-))

    Per cert, que no coincidim en cap!! No n'he llegit cap dels teus :-)

    MOLT FELIÇ 2012!!!!

    ResponElimina
  19. Benvolgut grunyidor, moooolt currat aquest resum teu, sí senyor! La meva llista de llibres d'enguany és tan curta que més val que no l'ensenyi, que perdria la (poca?) credibilitat que tinc, huhu...

    Que tinguis un any gran com tú. Ah, et vull veure a Berlin!

    ResponElimina
  20. Què bo això del vídeo!!!
    Coincidim, si no m'equivoco, amb una lectura.

    ResponElimina
  21. Genial el vídeo!...Bona iniciativa!

    Coincidim amb "Se sabrà tot" que em va agradar molt i "L'acabadora" que no em va entusiasmar tant com em pensava...i tinc pendent "Sol a Berlin" que, per cert, està traduït per un escriptor (premi Serra d'Or) poc conegut, l'amic Ramon Monton.

    ResponElimina
  22. Porquet, ets un artista. Coincidim amb l'Indigneu-vos (és veritat que potser no és un gran llibre, però el ressò i la influència que ha tingut l'han fet un llibre gran...) I el de Tor em pensava que sí però jo vaig llegir el del Carles Porta (que està molt bé). Sí que sembla interessant aquest de les ong...
    Bon any!!!!

    ResponElimina
  23. Quina manera tan xula de fer el llistat!!!

    M'has fet adonar que no havia comptat l'Indigneu-vos a la meva minsa llista. Ais...

    Molt bone slectures i sobretot molt bon any nou!!!

    ResponElimina
  24. Bon any a tu també, m'ha agradat molt la teva presentació de les lectures.

    ResponElimina
  25. noiet...ets un garrí-dolcet-esportiu-muntanyenc ben lector!!!
    un potxó pel final de l'onze i dotze poxonets per l'estrena del l'any!
    Xin-xin!

    ResponElimina
  26. Moltes gràcies a tots per passar per aquí i comentar el darrer post de l'any! Com heu pogut comprovar sóc una mica raret (ara se'n diu eclèctic) a l'hora de triar les meves lectures. Això sí, si us hi fixeu bé podreu trobar-hi algunes grans passions meves (la muntanya, la història, el bàsquet, el Barça...). Al final, peò, els llibres que més m'han frepat han estat dues grans novel·les, tot i que la d'en Baltasar Porcel és difícil de catalogar (assaig novel·lat, potser?).

    En fi, ja paro d'atabalar-vos i donar-vos la tabarra!

    Que només us volia tornar a dir a tots plegats, QUE TINGUEU UN MOLT BON ANY NOU!!! I ENS SEGUIM TROBANT I LLEGINT PER LA BLOGOSFERA!!!

    ResponElimina
  27. Per cert, he vist que la idea de presentar els llibres en forma de pel·lícula us ha agradat molt! Doncs no us preocupeu que, l'any que ve sembla que hi haurà l'estrena de la segona part, i dirigida pel mateix director! ;p

    A veure si l'any que ve algú troba una altra forma ben original de presentar les lectures! Aquí queda el guant llençat d'aquest repte!

    ResponElimina
  28. Molt bona llista i magnífica presentació, porquet! I a més, sembla que les teves lectures són força variades (cosa que no tots podem dir). No coincidim en cap, però això no hi fa res i és bonic. També et desitjo un any 2012 ple de lectures apassionants i engrescadores. Una abraçada!

    ResponElimina
  29. Porquet, t'envio un grunyet amb molt d'afecte. Que tenguis un molt bon començament d'any i un molt Feliç Any Nou! Gràcies per passar-te pel meu blog!
    Una abraçada i un saquet de glans!

    ResponElimina
  30. Bon 12, Porquet. I que continuïs ampliant aquest ventall de lectures tan variades.
    T'enviem, des de Torelló, i com diu la Ventafocs, un grunyet curull d'afecte.

    ResponElimina
  31. Ei, quin vídeo més apanyat que t'has empescat. Ets un crack!
    No coincidim en cap llibre, si de cas amb algun autor.
    No sabia que era una tradició a la catosfera fer el llistat de llibres llegits durant l'any. Ho tindré en compte.

    ResponElimina
  32. JOSEP LLUÍS, VENTAFOCS, JORDI DORCA, GLO.BOS.BLOG: Una abraçada a tots, i molts grunyets de felicitat per a tots vosaltres en aquest nou any recent estrenat! Gràcies per passar per aquí! Potxó!

    ResponElimina
  33. El primer comentari de 2012 és meu!! :-))
    El teu no compta, eh, PORQUET, que tu ets l'amo de la casa! :-DD

    MOLT BON ANY!! :-))

    ResponElimina
  34. ASSUMPTA:Hehe, sempre sorprenent-me! Doncs aquest mèrit ja no te'l traurà ningú i el mantindràs tot l'any! Medalla d'honor! Molt bon any nou, Assumpta!!!

    ResponElimina
  35. M'ha encantat aquesta manera de presentar la llista. Bon any 2012 i com bé dius que estigui ple de lectures interessants!

    ResponElimina
  36. MONTSE I KWEILAN: Moltes gràcies a vosaltres per passar per aquí. A veure si, tots plegats, tenim un any nou farcit d'il·lusions, originalitat i moltes i bones lectures!

    ResponElimina
  37. Molt bon any també per a tu i què seguim gaudint de tot el que ens agrada!!
    Em van molt bé aquestes llistes de llibres(la teva a més amb treball de superproducció), perquè em doneu títols per anotar a la meva llibreta per quan vaig a la biblioteca i buscar-los, així és que, gràcies!!
    I a seguir experimentant amb la lectura!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  38. Eiiiii, faig tard, molt tard!!! però no passa res! :)
    Coincidim en dos! Lúltim dia abans de demà i Història de la llengua catalana. Per cert, molt bona presentació!
    Espero que aquest nou any sigui molt i molt bo!
    Un petonet!

    ResponElimina
  39. MONTSE i GUSPIRA: Moltes gràcies a ambdues pels vostres comentaris! Si us serveixen d'inspiració per a provar noves lectures fantàstic i si serveixen per a veure que coincidim en algunes encara millor! Molt bon any nou i un potxonet a les dues! (una per cada una, eh? que jo no els retallo pas!)

    ResponElimina
  40. No he trobat cap accés a la llista que dius. ¿Em podries indicar com s'hi entra? Gràcies.
    Bon any.

    ResponElimina
  41. OLGA XIRINACS: Hi ha un vídeo incrustat al post. No el pots veure?

    ResponElimina
  42. Quina enveja em feu tots amb unes llistes tan ben guarnides! Aquest any m'hi poso... aparteu les criatures!!

    Per cert, pari vostè el plat aquesta nit, o posi el mitjò... que segur que cau alguna cosa. Bons Reis!!

    ResponElimina
  43. THERA: Apartades estan les criatures! Vinga, ja pots començar a devorar llibres! D'aquí a un any esperem la teva crònica lectora! Espero que hagis gaudit també d'uns bons Reis!

    ResponElimina
  44. Carai, només coincidim amb el d'Indigneu-vos, i també estem d'acord amb la valoració (de fet, és molt millor el pròleg que el llibre).

    A reveure!

    ResponElimina
  45. MAURICI CAPDET: Ara he vist que t'he donat la benvinguda en un post posterior... bé, com que m'han ensenyat a ser molt educat... doncs et torno a saludar de nou, desitjant que puguis passar una estona divertida passant per aquí!

    De la valoració del llibre d'Indigneu-vos... no sé, creia que seria una cosa molt més profunda, més fonamentada, i al final, en la meva opinió, va resultar ser una sèrie d'idees lleugeres de sentit comú. Bé, potser és el que necessita la nostra societat... una mica de sentit comú!

    ResponElimina